D

Despre baza de tratament

Hotel Alunis

Pentru a asigura cele mai bune conditii de tratament pentru dvs., din 2008 Complexul ALUNIS a deschis o moderna BAZA DE TRATAMENT proprie in incinta hotelului.

Datorita proprietatilor curative ale apelor sarate si ale namolurilor extrase din lacurile sarate din zona Sovata, statiunea a devenit destinatia recomandata in tratarea afectiunilor ginecologice si reumatismale, o statiune unica in Europa, renumita pentru frumusetea sa si efectele benefice asupra sanatatii dvs.

Va asteptam sa va bucurati de efectele benefice ale naturii din zona, de tehnica moderna si dotarile excelente ale noii baze de tratament si de intreaga atentie a personalului medical specializat si autorizat.

Afectiunile ginecologice au ca principala indicatie de cura statiunea Sovata. Cura profilactica primara in bolile aparatului genital feminin se aplica in stari de dezechilibru functional hipotalamo-hipofizar care impiedica functionarea normala a gonadelor prin defect de stimulare si determina tulburari menstruale, dismenoree, frigiditate. Rezultate favorabile se obtin prin bai cloruro-sodice la Sovata;

Cura balenara profilactica primara – este indicata si femeilor aflate in perioada genitala activa, care prezinta riscuri de aparitie a unor procese inflamatorii la nivelul aparatului genital.

Cura balneara profilactica secundara – este indicata bolnavelor cu ginecopatii de tip endocrin si functional, cu episoade de disfunctii genitale in antecedente, pentru prevenirea recidivelor. Tratamentul balnear urmareste ameliorarea circulatiei si troficitatii organelor genitale, corectarea tulburarilor endocrine etc

Cura balneara terapeutica – este indicata in urmatoarele afectiuni:

 • Colpite si cervicite cronice (forma eritematoasa si eroziunea de col);
 • Vulvovaginitele cu tendinte de cronicizare, precum si leucoreea neinfectioasa – dupa tratament medicamentos;
 • Metroanexitele cronice, dupa 3 luni de la ultimul puseu evolutiv
 • Celulite pelviene cronice (parametrite laterale, douglasite) cu sau fara tulburari de statica uterina (lateroretroversii uterine)
 • Sterilitatea feminina generata de sechele inflamatorii tubo-ovariene, precum si in starile postoperatorii ale trompelor;
 • In procesele inflamatorii uterine, in hipoplazia uterina
 • Factori cervicali (infectii, modificari ale mucusului cervical)
 • In tulburari functionale (spasm tubar, hipooligomenoree)
 • Dismenoreea primara – spastica vegetativa si cea psihogena
 • Dismenoreea de cauza organica (secundar inflamatorie)
 • Sindromul de congestie pelviana si de tensiune premenstruala
 • Stari pre- si postoperatorii ale aparatului genital, in sindroame aderentiace

Pentru reusita curei balneare, inainte de plecarea in statiune, se impune consultarea mediculuide familie (ginecolog), pentru a se preciza diagnosticul si faza de evolutie a bolii. Sosirea in statiune este bine sa aiba loc dupa ciclul menstrual (primele zile 5-6 zile), procedurile terapeutice fiind adaptate si dozate in functie de etapele acestuia.

Aplicatiile locale intravaginale (irigatii cu apa salina), produc efecte secretolitice, astringente, antiinflamatorii, sedative estrogenice locale. Secretiile sunt indepartate prin lavaj, se produce o hiperemie a mucoasei vaginale, o hiper-reactie a glandelor colului uterin, cu efecte descongestive. Aplicatiile locale intravaginale (tampoane cu namol cald) determina o vasodilatatie puternica locala, cu efect de hipersecretie a glandelor colului cu efect absorbant, efecte locale de tip hormonal si modificari de PH vaginal. Tot in cura externa se aplica si namolul sapropelic si apa cloruro-sodica.

Tratamentul cu factori naturali specifici statiunii Sovata este insotit de hidroterapie, electroterapie, kinetoterapie, masaj, salino-terapie.

Pentru tratarea afectiunilor reumatismale si ginecologice se asigura consultatii medicale, proceduri (baie in cada cu apa sarata, masaj, electroterapie,impachetari parafina,impachetari namol,etc.) toate sub atenta indrumare a medicilor specialisti.
Clientii nostrii pot beneficia si de tratamente cu aerosoli salini in incinta salii de tratament salin din complexul Alunis.
Datorita realizarii practice si a dotarilor Incintei Haloterapeutice, mediul creat in interiorul acesteia corespunde tuturor exigentelor de calitate europene in ceea ce priveste confortul termic al persoanelor care vor efectua procedurile de haloterapie.

Va asteptam! Nu ezitati sa ne contactati!